Jump to content
BrightonSteve

Good layer stopped laying after adding POLs

Recommended Posts

As I've mentioned in previous posts, I've just introduced two point of lay girls to the last of our previous girls, a Columbian Black Tail, Bette. Bette has always been a really good layer but we haven't had anything from her now for almost two weeks. She laid the first couple of days after the new girls were introduced, then we had one tiny pullet-style egg, then nothing.

 

I wasn't altogether surprised when she stopped as I know big changes can cause them to go off lay but how long does that normally last? Bette has asserted herself as top of the pecking order (having been at the bottom before) but the pecking was never too bad and it all seems to have settled now. I had a feel of her vent but can't feel an egg waiting there, so I don't think she's egg bound.

 

How long before 'not laying' becomes worrying?

 

On a brighter note, one of the POLs, Sheila, produced her first, tiny, egg this morning!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congratulations on the tiny egg and your new girls.

 

Perhaps she is thinking about having a moult :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well the question with my lot is when do they start laying :roll: Ciggie lays daily moulting or not, rest are very contrary.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...